Navigatie overslaan

Met het ter beschikking stellen van een vroegtijdige versie van Lightroom 3 Beta 1, konden geïnteresseerde fotografen direct invloed uitoefenen op de productontwikkeling van Lightroom 3.  Dat er met onze feedback rekening gehouden is kunnen we ontdekken in de tweede publieke beta versie die nu voor download beschikbaar is gekomen.  Ook nu weer hoopt Adobe massale feedback te krijgen op de nieuwe functionaliteit die in deze versie zit.   

In het algemeen kunnen we zeggen dat deze nieuwe versie aan performantie gewonnen heeft ten opzichte van beta 2, zodat we sneller door onze beelden kunnen scrollen en inzoomen op bepaalde details.  Tevens is het importeren van nieuwe beelden sneller geworden.

Een welkome toevoeging is de mogelijkheid om je camera direct te koppelen met Lightroom waardoor je de resultaten onmiddellijk kunt beoordelen op je computerscherm.  Je kan ook de camera instellingen bekijken en eventueel vooraf bepaalde ontwikkelingssettings laten toepassen.  Deze functie werkt heel wat sneller en aangenamer dan voorheen en we hebben de zogenaamde “watched folders” die gebruikelijk waren in de vorige versie niet meer nodig.  De enige beperking is dat de huidige ondersteuning enkel is voor Nikon en Canon DSLR camer’s, hopelijk is er een uitbreiding voorzien in de finale Lightroom 3 versie.

Voor de mensen die graag een watermerk toebrengen op hun foto’s die voor web publicatie dienen, zijn er een aantal kleine verbeteringen ten opzichte van de vorige beta.  Let wel op deze werken nog niet volledig voor windows systemen.

In de vorige beta hebben velen opmerkingen gemaakt dat de ruisonderdrukking niet volledig geïmplementeerd was.  De “luminance” schuifregelaar was niet beschikbaar, bij deze versie is ook dit actief gemaakt en op het eerste zicht werkt dit wonderwel goed.  Nog in de development module, is men tegemoet gekomen aan de vraag om “curves” in Lightroom te laten werken zoals dat het geval is in Photoshop.

Voor fotografen zijn dit zo wat de belangrijkste vernieuwingen voorzien in deze beta.  Wie het zelf eens wil uitproberen kan de gratis “Lightroom 3 public beta 2” downloaden.  Let wel op, deze release is nog altijd geen finale versie en om die reden is het af te raden om er echt productief werk mee te verrichten.  De beta blijft werken tot 30 juni 2010, de verwachting is dat de finale versie tegen dan reeds op de markt zal zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: