Navigatie overslaan

Het maken van multimedia projecties is reeds lange tijd een aparte stroming binnen de fotografie.  Denk hierbij aan de diaporama’s die geprojecteerd werden met één of meerdere projectoren die de beelden, gesynchroniseerd met muziek of spraak, in elkaar lieten overvloeien.

Vandaag echter is dit enkel nog nostalgie en werden deze projectoren vervangen door computerprogramma’s en een beamer die voor de projectie moet zorgen.  Door het introduceren van deze nieuwe technieken is het allemaal een beetje eenvoudiger en bereikbaarder geworden voor het grotere publiek.  Ondertussen zijn er heel wat goede software programma’s beschikbaar die ons helpen om een sprekende slideshow te maken, het moeilijkste is de keuze van het programma. 

Voor ons is dit “Pictures To Exe” of in het kort PTE geworden van WNsoft, een eenvoudig programma met oneindig veel mogelijkheden.  Eenmaal aangekocht heb je een licentie voor het leven, alle daaropvolgende upgrades zijn immers gratis.

PTE is een computerprogramma dat werkt op basis van overvloeing van twee beelden, gekoppeld aan een muziekspoor.  Er zijn momenteel twee versies beschikbaar de “Standaard” en de “Deluxe” editie die over de toonbank gaan voor respectievelijk 49 en 75 dollar. 

De “Deluxe” editie heeft additioneel de mogelijkheid om je digitale overvloeing rechtsreeks op DVD te branden en om de presentatie om te zetten naar een “uitvoerbaar” MAC bestand.  Tevens kan je de presentatie ook publiceren op YouTube en Vimeo zodat nog meer mensen kunnen genieten van je werk.

De mogelijkheden van PTE zijn enkel gelimiteerd door je eigen fantasie en het zou ons te ver leiden om alle mogelijkheden hier neer te schrijven.  In plaats daarvan kan je een evaluatieversie downloaden op de site van WNsoft, we zijn er zeker van dat het aan de verwachtingen zal voldoen.

Wil je al een aantal slideshows zien die aangemaakt zijn met PTE, dan kan dat ook : “voorbeelden

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: